Kunst og kultur for ældre

Bogudgivelse – reception

Selv om dåbsattesten fortæller, at man er blevet gammel, og kroppen ikke gør, som den plejer, så rummer alle mennesker drømme og fantasi. Ældre, der ikke kan det samme som tidligere, og som af omverdenen opfattes som værdiløse, har stadig lyst og behov for at indgå i forpligtende fællesskaber sammen med andre. Det kan man med teater og drama.

”I mit arbejde med ældre har jeg oplevet den store glæde, det giver de ældre at lave teater og drama. Jeg har brugt rytmisk dans, historiefortællinger, klovnerier og teater med ældre. Og det er tydeligt at se, hvordan de bliver gladere, rankere i ryggen, og at deres gang bliver raskere. Det har fået mig til at skrive denne bog”, Rikke Alexandra.

Fagbogen Ældreteater – en introduktion til brugen af ældreteater i kommunale og frivillige aktivitetstilbud er skrevet af Rikke Alexandra og udkommer på Forlaget Drama. Bogen henvender sig til alle, der arbejder med ældre, og som har lyst til at tilbyde de ældre borgere aktiviteter, der på en og samme gang stimulerer kroppen, styrker fællesskabet, udfordrer hjernen og som vækker til latter og glæde.

Citat fra bogen: Det har ændret mit liv, det her (at spille teater). Det har givet mig sådan en glæde i min alderdom. Jeg har ikke langt igen og har tidligere ikke ville tænke på det. Det kan jeg nu. Der er kommet balance i mit liv. Birte 93 år.

Citat fra bogen: Jeg var meget nervøs i starten. Nu kan jeg gå på vandet. Arthur 83 år.

Citat fra bogen: Jeg har det som det lille tog i tegnefilmen, der knokler op ad bakken, alt imens det pruster: I can, I can, I can, I can – og når det når toppen og jubler: I could, I could, I could, I could. Elisabeth 81 år.

”Det er sørgeligt, at politikere og ledere i kommunerne ikke har fået øjnene op for de fantastiske muligheder, der ligger i at bruge teateret i arbejdet med ældre. Det er både almen kendt og videnskabeligt undersøgt, at når vi får lov at udfolde os kreativt, så lever vi længere, bruger mindre medicin og er lykkeligere”, Rikke Alexandra.

Reception med danseforestilling
På receptionen, der blev holdt torsdag d. 20. september 2012, kl. 14-17 underholdt dansetruppen fra Aktivitetshuset Randersgade med forestillingen: Kærlighed – en dans på roser? Instruktør og aktivitetsmedarbejder Ulla Vester lagde ud med en kort præsentation af arbejdet med forestillingen af .

En kommentar til “Bogudgivelse – reception

  1. Thank you a lot for sharing this with all people you actually recognize what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly also discuss with my site =). We could have a hyperlink exchange contract among us

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s