Kunst og kultur for ældre

Godt værktøj – lige til at gå til!

Så sker der noget. Fagbogen: Ældreteater – en introduktion til brugen af ældreteater i kommunale og frivillige aktivitetstilbud, skal ud over stepperne og en god start er, at DBC (Dansk BiblioteksCenter) har skrevet en fin anmeldelse af bogen. “Bogens anvisninger er lette at gå til. Teksten er krydret med udsagn fra deltagende ældre samt en hel del fif lige fra annoncering efter deltagere, produktionsplaner, øveplaner og lovstof til et konkret manus. Der er dramaøvelser, projektbeskrivelser og tre eksempler på gennemførte teaterprojekter i København, Furesø og Lemvig”. 

Samtidig har forlaget sagt god for, at jeg må oversætte bogen til engelsk. Det skal jeg så selv stå for, men mon ikke det er en opgave, som jeg godt kan klare. Det kan fx gøres ved at oversætte den og lægge den på Amazon. Eller finde et forlag overthere, der vil repræsentere bogen. Nu er det bare om at smøge ærmerne op, gå i oversætte-lejr og komme i gang. Glæder mig. Måske det skal være et juleprojekt. Der er jo så mange dage der, hvor man kan supplere julesteg og godter med skønne tekster om ældre og teater.

 

Desuden er jeg inviteret til at holde et fordrag om ældre og kreativitet på Dansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde foråret 2013. Og det bliver bare så spændende. Jeg kan jo tale i mange timer om emnet, så min udfordring bliver at holde mig inden for taletiden, men mon ikke der er deltagere, der vil høre mere i pauserne, og så kan jeg få lov at komme med detaljer, uddybninger og synspunkter om emnet.

DBC’s lektørudtalelse af Conni Boll Christensen:

Lektørudtalelse (12/43) 2 955 602 4 (V)
Anvendelse/målgruppe/niveau: Bogen, som er skrevet af fortæller og kommunikationsrådgiver Rikke Alexandra, er en introduktion til brugen af ældreteater i kommunale og frivillige aktivitetstilbud. Henvender sig til medarbejdere, der planlægger aktiviteter i centre, klubber, foreninger og andre steder, hvor ældre færdes. Også institutionsledere, politikere, lokale amatørteaterfolk og studerende indenfor ældreområdet er i bogens målgruppe.

Beskrivelse: Forfatterens erfaring er, at brugen af teatermetoder vækker glæde hos ældre mennesker. Bøgens første del beskriver teatrets særlige kvaliteters i forhold til ældre, bl.a. at dække grundlæggende behov som at høre til et fællesskab, have indflydelse på eget liv og give en mulighed for at dele oplevelser og tanker med andre. Anden del gver gode råd og vejledninger i at køre et teaterprojekt, mens sidste del kommer med bud på, hvordan forudsætningerne skabes for et teaterprojekt i fx en institution eller forening. Bogens anvisninger er lette at gå til. Teksten er krydret med udsagn fra deltagende ældre samt en hel del fif lige fra annoncering efter deltagere, produktionsplaner, øveplaner og lovstof til et konkret manus. Der er dramaøvelser, projektbeskrivelser og tre eksempler på gennemførte teaterprojekter i København, Furesø og Lemvig. Indholdsfortegnelse og litteraturliste.

Sammenligning: Erfaringer med ældreteater findes ellers kun beskrevet i forskellige rapporter.

Samlet konklusion: Med denne introduktion i hånden har interesserede et godt redskab til at kunne gennemføre et teaterprojekt for ældre.

  props for theater

En kommentar til “Godt værktøj – lige til at gå til!

  1. Oh my goodness! Incrredible articl dude! Thank you, However I am experiencing
    issues with your RSS. I don’t understand wwhy I can’t join it.
    Is there anyone else getting the same RSS problems?
    Anyone wwho knows the solution will you kindly respond?

    Thanks!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s