Nu med hund

Man bliver vel også en smule drægtig selv

Vi skal have hvalpe!

Eller rettere Asta er med hvalpe, så ret beset er det jo hende, der skal have hvalpe. Men man kan ikke rigtig undgå at blive en smule drægtig selv. Jeg kan åbenbart ikke!

Asta er nu en buttet lille pølse med hvalpe inde i maven. Hun var ellers for syv uger siden en væver lille Jack Russell Terrier med sprinterbug som en panter. Det bedste var da også at komme med på jagt og spurte ud over stepperne med næsen efter vildt.

Sådan er det ikke i dag. Hun er vel blevet dobbelt så bred om ryggen, og bugen ligesom hænger under hende. Der bliver også holdt en del flere pludselige hvil, hvor maven virkelig får lov at falde ud i alt sin magt og vælde. Og går turene, de er blevet kortere, og hun halser på tilbage vejen.

Jeg føler med hende. Man er vel blevet en smule drægtig selv. Pyh, når man normalt vejer 7 kilo og så er oppe på 10 kilo. Det kan jeg godt sætte mig ind i. Jeg kan nu ikke se om hun har fået ødemer i benene – det havde jeg! Og vand i kroppen. Man lignede jo en mumitrold.

Hun bliver også forkælet. I stor stil. Det skorter ikke på godbidder. Og kvaliteten af dem. Hun skal jo have det godt. Det er jo en ekstra belastning for kroppen at være gravid – åh, nåe nej, at være drægtig, for det er dyr, jo.

Hun er i 7. drægtighedsuge nu, og der er ca 3 uger til, der kommer hvalpe på Bagerstræde 12. Hun har taget ca 3 kilo på. Og så tænker jeg, kan man, dividere vægten af en hvalp op i de ekstra kilo, og så regne antallet af hvalpe ud? Næppe, vel? Det må også være et antal moderkager og fosterhinder og fostervand, og så alt det der andet, som er med til at man buler ud. Vand i kroppen. Ødemer?

Nå, men der er nok mere end en! Og vi kan om en lille uge tage hende med til dyrlægen og få taget et røntgenbillede. Så ved vi med sikkerhed, hvor mange hvalpe, der er.

Fødekassen er klar! Jeg er klar! Har samlet aviser, og klude. For det har jeg hørt, man kommer til at bruge en hel del af. Pyh, det er hårdt at være drægtig.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s