Nu med hund

Mens vi venter på øjne

Det er nu små to uger siden, at de fem små gudinder: Frigg, Freja, Gullveig, Siff og Idun så dagens lys. Lige om lidt. Om få dage får de øjne. Det bliver så spændende at se, hvordan de ændrer sig – med øjne. Idun har lige antydningen af øjne, så måske i morgen slår hun øjnene op for en helt ny verden.

Og ja, jeg har opdateret deres vækstskema. Men jeg skal forskåne jer for et diagram – i denne omgang! Alle hvalpe vejer nu i omegnen af et halvt kilo.

Frigg, 12 dage gammel

Frigg 12 dageNavnet Frigg kommer fra den nordiske mytologi. Frigg var gift med Odin. Hun var en vis rådgiver og vidste besked om verdens skæbne.

I Norden blev Frigg opfattet som gudinde for ægteskabet.  Hun blev også opfattet som beskytter og hjælper ved husligt arbejde som vævning, syning og madlavning.

 

 

 

 

Freja, 12 dage gammel

Freja 12 dage 2Freja 12 dage 1

Navnet Freja kommer fra den nordiske mytologi. Freja var frugtbarheds- og kærlighedsgudinde. Og desuden var hun forbundet med krig og magt.

Freja var den skønneste af alle gudinder.

 

 

Gullveig, 12 dage gammel

Gullveig 12 dage

Navnet Gullveig kommer fra den nordiske mytologi. Gullveig betyder Guldkraft.Gullveig skulle efter sigende være årsag til den første fejde i verden. Nemlig striden mellem aser og vaner. Gullveig kommer til aserne, der spidder hende med spyd og brænder hende. Gullveig dør ikke. Dette sker hele tre gange.

Gullveig kunne øve sejd. En slags magi, der kunne helbrede og beskytte.

 

 

 

Siff, 12 dage gammel

Siff 12 dage

Navnet Siff kommer af Sif, som optræder i den nordiske mytologi. Sif er gift med Thor. Hun er den smukkeste af alle kvinder, og hendes hår er af det pureste guld.

Sif er gudinde for høsten og den rigdom, som følger med høsten.

 

 

 

 

 

Idun, 12 dage gammel

Idun 12 dageNavnet Idun kommer af den nordiske mytologi. Idun er ungdoms- og kærlighedsgudinde.

Idun passer æbletræet, hvis frugter giver guderne evig ungdom. Æblerne er livgivende og foryngende, uden dem ville ældes og dø.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s