Nu med hund

Det kan kun gå for langsomt med det mad!

Der er liv i hvalpekravlegården. Der bliver moslet, kæmpet, leget, spist – og sovet. Nu er der tempo på, når jeg står op om morgenen. Og jeg må indrømme, at det mindre en del om at have småfolk i huset. Op tidligt, for at være på forkant. Forberede mad aften inden. Den gang var det madpakker. Nu er det hvalpepillefoder, som skal stå i vand.

Små væsner kommer før en selv. Det går bare ikke at gå i bad, spise morgenmad og gøre sig klar, INDEN man giver dem opmærksomhed. Jo, det kan man godt, men så er der en koncert af piben af den anden verden. Det lyder næste som om en katastrofe er landet. Sådan var det også med drengene. Mad skulle der til om morgenen, og det kunne kun gå for langsomt.

IMG_1336 IMG_1337 Mums!

Det er heller ikke sådan lige at gøre det lidt let hurtigt, bare fordi man lige er kommet til at synes, at den der dyne er så skøn at ligge under, lidt længere. Nope! Koret bliver ved, indtil der er givet rigeligt med klap, kæl og kys ud. Sådan var det også med drengene. Der var små historier og store spørgsmål, der skulle lyttes til, INDEN man kunne komme ud af døren. Der var også skrammer og øv-dage, som der skulle håndteres med den største omsorg.

Nu står morgenen på hurtigt at få maden klar. Være sammen med dem, når de spiser. Sørge for, at Asta ikke spiser maden. Det, synes hun, ikke er ok! Kæle, kysse og nusse – hver og en. Det er ikke vanskeligt, da de bare er de mest bedårende, der findes. Herefter at have dem i en hale efter sig i køkkenet og på badeværelset. De er med til morgenmad, morgentoilette og taskepakkeri. Så vi træner hårtørrer, hver morgen.

Det er hyggeligt – og jeg er vild med det! Det er faktisk mega hårdt at forlade dem om morgenen for at tage på arbejdet.

Det hele gentager sig så igen, når man kommer hjem. Nu bare med ekstra leg – på græsset og i gården. Præsentation af forskellige ting: Vaskemaskine. Papkasse. Paprør. Støvsuger. Fuglevinge. (Jep, det er familiehunde, men også jagthunde!) Besøg af børn på vejen. Store som små. Her tænker jeg også på voksne med bløde bløde børnehjerter over for hvalpene. Og så lige rengøring af bur. Det er nu også en del af morgenrutinen. Jeg kalder det, at skifte ble.

Det er en fryd at komme hjem til så skønne vimsende væsner med logrende haler og små små tunger, der bare vil hilse på en.

Se film af morgenrutinen på: www.facebook.com/storgaardensjacks

IMG_1335 Udmattede hvalpe efter mad og leg!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s