Steder i min by

100 steder i min by, The100DayProject

I 2018 gav jeg mig selv en udfordring. Jeg ville tegne 100 steder i min by. Jeg havde læst om #The100DayProject på instagram. Et fællesskab, hvor man giver sig selv en opgave; noget man vil træne, øve, blive bedre til. Det kan være alt. Filosofien er, at gør du noget 100 gange, så bliver det en vane. Tanken bag #The100DayProject er, at man vælger en ting eller noget, som man gerne vil have fokus på. Det kan være at lære at spille guitar. Eller at tegne og male. Det kan være at få en flot håndskrift eller at have fokus på visdomsord i ens liv. Det kan også være at dyrke yoga hver dag. Eller at huske at give et komplement til en person hver dag.

100 steder starten

Valgt er frit – og helt dit eget

Det er fuldstændig frit, hvad man vælger. Og dit valg er helt dit eget – og du er selv ansvarlig for det. Med fællesskabet i #The100DayProject får man et fællesskab og kan følge andre personers udvikling med deres projekter. Desuden kan man melde sig til en nyhedsmail, hvor man undervejs får gode råd om at være i en udviklingsproces, som det er at ‘øve’ noget hver dag.

Det lød spændende. Og jeg havde længe gerne ville tage tegning og maling op igen. Da jeg var ung tegnede og malede jeg en del. Nu var det blevet mere til grafisk formidling i det små i forbindelse med mit arbejde som underviser og facilitator. Men egentlig at bruge tid på at tegne og udtrykke mig, det gjorde jeg ikke mere.

Men hvad skulle jeg vælge? De gode råd fra Elle Luna og Lindsey; @lindsayjeanthomson, var, at det skulle være noget, man kunne tage med på farten. Man kommer til at være mange steder hen over 100 dage. Altså noget, der ikke fylder så meget. Det skal være noget, der måske kun tager 10-15 minutter, så man ikke går helt død på det. Og så anbefalede de også, at man gav sit 100-dags-projekt et navn. Desuden også noget, hvor man kunne finde inspiration, særligt efter de første 30 dage, hvor det ikke mere føles som en leg at finde på.

Mit valg blev papir og tush – og måske akvarel

Jeg ville øve at tegne. Jeg ville tegne med tuschpen og måske farvelægge med akvarel på små stykker af papir. Hurm.., hvor skulle jeg så finde min inspiration henne?

Jeg valgte 100 steder i min by, #100placesinmytown – og annoncerede det på instagram.

100 dage mit valg

Det tog om sig – meget mere end jeg anede

Det, jeg ikke vidste, var, at projektet ville komme til at tage om sig, mere end jeg anede. På dag 4 kom jeg fx bagud, første gang. Jeg kom også til at sætte flere mål for mit projekt – og det satte mig på arbejde.

dag 4 100 places in my town
I fell asleep. And then day 4 was gone #the100dayproject #100placesinmytown

 

Følg min blog og Steder i min by – og hør om mine oplevelser – og ikke mindst den by jeg bor i; nemlig Sebbersund i Nordjylland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s