Steder i min by

En perle i Nordjylland, 100 steder i min by

Billeder, men også tekst

Jeg valgte at deltage i #The100DayProject med projektet #100placesinmytown. 100 dage med tegninger af steder i min by: Sebbersund. En lille by i Nordjylland vest for Nibe. Et gammelt fiskerleje med ca. 300 indbyggere. Jeg vidste, at jeg ville øve mig i at tegne. Tegne med tynd sort tusch og måske med akvarel. Hele projektet tog hurtigt om sig. Jeg begyndte at skrive små tekster til dagens opgave. Tekster om den by jeg bor i. Det tog om sig. For hvad skulle jeg skrive af nye oplysninger om byen. Den lille perle i Nordjylland. I Danmark.

Margueritter – garanti for naturoplevelser

Når jeg går tur med mine hunde i byen, kommer jeg ofte forbi skiltet med Margueritruten. Margueritten er garanti for smuk og bemærkelsesværdig natur.

På visitdanmark.dk kan man læse, at: Margueritruten er den særlige danske rute, der leder forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder og gennem noget af Danmarks smukkeste natur. Den samlede rute er 4.218 km lang, og på sin snørklede vej rundt i landet kommer den ud i de fleste afkroge – dog ikke til Bornholm og øerne i Kattegat. Ruten følger et sammenhængende forløb og passerer aldrig den samme vej to gange.

Dag 83/100 blev dagen, hvor jeg tegnede skiltet. Det er faktisk vanskeligt at finde på nye motiver – og så alligevel, når man åbner øjnene, som jeg blev nødt til for at kunne komme i hus med mit projekt, så er der uendelig mange motiver i ens by.

Her er så brugt tusch-farver. Ikke akvarel. Selvom, man laver en plan, så kan den godt ændre sig. Så i en periode blev tuscher en del af min palette.

MarguritrutenMarguritruten tekst til

Sebbersund fra Bjerget

Flere har over tiden skildret Sebbersund i malerier. Og der er et særligt yndet motiv, som flere har sat deres streg på. Nemlig på stien op til toppen af Bjerget. Og ja, vi har et bjerg i Sebbersund. Historien om Bjerget får i senere. Lige nu, blot et sted at stå og se på det #bedstestediverden – min by: Sebbersund. Så det motiv måtte også ind i #100placesinmytown.

Sebbersund fra bjergetSebbersund fra bjerget tekst til

Projekt-tasken fik flere redskaber hen ad vejen

Dag 56/100 var jeg så i humør til at bruge kridtfarver. Så det blev også en del af min palette: sort tusch, akvarel, kridt farver og tuscher. Mit lille sæt voksede med redskaber. Redskaber, som jeg også måtte have med i tasken, hvis jeg ikke var hjemme en dag. For er man en del af #the100dayproject, så er det HVER dag, man øver sin udfordring. Pensler og papir var også en del af #100placesinmytown etuiet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s